گزارشات مالی در هوش تجاری
مقدمه ای بر گزارشات مالی در هوش تجاری
گزارشات مالی در هوش تجاری > هوش تجاری ، شامل جمع آوری داده ها، انجام فرآیندها، تجزیه و تحلیل پیش بینی، هشدارها، داشبوردهای BI و گزارشدهی مالی از پایگاه های داده میباشد. که این روش با کمک یک نرم افزار حرفه ای موجب تصمیمگیری صحیح برای کسب و کار خواهد شد. زمان ارزشمند است و مدیران مالی این موضوع را بهتر از هر شخص دیگری در سازمان میدانند. با استفاده از ابزارهای هوش تجاری، وقت صرف انتظار کشیدن برای گزارشات نخواهد شد چرا که کلیه اطلاعات و تحلیل های مورد نیاز یک سازمان در یک تصویر موجود خواهد بود. در ادامه مطلب به بررسی موضوع گزارشدهی های مالی خواهیم پرداخت.
گزارشات مالی در BI
تجزیه و تحلیل مالی فرآیند جمع آوری، تجسم، نظارت، تجزیه و تحلیل و پیش بینی داده ها در بخش مالی با هدف ارزیابی عملکرد مالی یک بخش یا شرکت به منظور تصمیم گیری بهتر مالی است. امور مالی در مورد اعداد است و قدرت درک این اعداد موفقیت یک سازمان را تعیین میکند. به دست آوردن اطلاعات دقیق و معنی دار از این حقایق و ارقام مالی چالش برانگیز است. ابزارهای تجزیه و تحلیل مالی، با ویژگیهای متعدد، اطلاعات معنیدار دقیق و صحت کامل براساس داده ها را در اختیار سازمان قرار میدهد و هرگونه پیچیدگی را از بین می برد. این امر در نظارت بر جریانهای نقدی سازمان از جمله درآمد و هزینه در کل سازمان کمک میکند. با داده های یکپارچه از سیستمها، نمای واحدی از تمام داده های مربوط به کل سازمان را ارائه میدهد. این به سازمان کمک میکند تا از خطرات جلوگیری کرده و فرصتهای جدید را بدست آورید.
بررسی اجمالی داده های مالی از سیستمهای مختلف، همراه با تجزیه و تحلیل گسترده سیستم ها و داده های مالی، اطلاعات و دانشی گسترده نسبت به شرایط سازمان و رقبا به مدیران میدهد. درآمد، هزینه و سودآوری را به طور یکپارچه ردیابی میکند. راه حل یکپارچه برای برنامه ریزی، بودجه بندی و ایجاد گزارش پیش بینی دقیق و برنامه ریزی بودجه، بهبود بهره وری از روند کسب و کار و گزارشهای متناسب با ذینفعان ایجاد میکند.
سازمان با تعداد زیادی از سهامداران، مشتریان یا سرمایه گذاران، ممکن است تلاش کند تا یک چشم انداز جامع برای نمونه کارهای خود داشته باشید و بنابراین برای پیگیری آن باید فرآیندهای مدیریتی کارآمد را پیاده سازی کند. گزارشات مالی، ابزاری مدیریتی است که توسط شرکتها و ادارات مالی برای اطمینان از ردیابی مناسب تراکنشهای مالی، حاشیه سود خالص، بازدهی یا دارایی و بسیاری موارد دیگر مورد استفاده قرار میگیرد تا گزارشات و نتایج مالی دقیق و درست را فراهم کند. داده های مالی شرکت تحت بررسی و آزمایش، تجزیه و تحلیل و ارزیابی بسیاری قرار میگیرد. تجزیه و تحلیل مالی یک عملیات حیاتی برای یک شرکت است زیرا منعکس کننده روند فعالیتهای شرکت، سلامت و ثبات سازمان و سایر جنبه های مهم دیگر مورد نیاز سهامداران و سرمایه گذاران است. در یک محیط همیشه رقابتی، شرکتها به موارد دیگری غیر از گزارشهای مالی و بیانیه های اساسی نیاز دارند. آنها به یک بینش آینده نگر نیاز دارند که بتواند به تعریف استراتژیهای تجاری آینده کمک کند و به لطف نتایج داده محور، روند تصمیم گیری خود را بهبود بخشند.
از آنجا که اقتصاد ما به سرعت در حال تغییر است، تصمیمات باید با سرعت بیشتری اتخاذ شوند. از این رو نیاز به داده های مالی در زمان واقعی وجود دارد، که به سازمان امکان ارزیابی آسانتر عملیات فعلی و برنامه ریزی بهتر برای تخصیص منابع در صورت نیاز را میدهد. بسیاری از سازمان ها برای تولید بینش عملی از داده های خام که به آنها امکان تصمیمگیری هوشمندانه را میدهد، استفاده میکنند.
سازمانها با کمک هوش تجاری میتوانند گزارشات به روز را با تیم خود به اشتراک بگذارند. با این کار علاوه بر اینکه تاخیرات کاهش مییابد، با پیش بینی روندهای آینده همیشه یک قدم جلوتر خواهند بود.
یک نمونه از گزارشات عملکرد مالی در هوش تجاری
با گزارشاتی از این دست، سازمان میتواند همیشه مهمترین متغییرهای مالی را تحت نظر داشته باشد. با این امکان سازمان به سرعت متوجه میشود که ناهماهنگیها کجاست و به سرعت اقدام میکند. همچنین میتواند برای موارد مهم، هشدارهای هوشمند طراحی کنند.
نمونه ای از گزارشات هزینه در هوش تجاری
مهمترین ویژگیهایی هوش تجاری در حوزه مالی
پیش بینی:
این ویژگی برای برنامه ریزی بودجه، یک ضرورت است. پیش بینی مالی به سازمان کمک میکند که منابع خود را در جای مناسب صرف کند.
گزارشات و تحلیلها:
در یک ابزار هوش تجاری حرفه ای، میتوان به راحتی انحرافها را رصد کرد. این ویژگی هوش تجاری باعث میشود روندها، الگوها و شاخص ها را به راحتی شناسایی کرد و دید که نقاط حساس به چه صورت عمل میکنند.
تصویرسازی:
اینکه سازمان بتواند وضعیت مالی خود را در یک نگاه ببیند، از اهمیت بالایی برخوردار است. هوش تجاری به نحوی طراحی شده است که دیتا را از طریق تصاویر به اطلاعات کاربردی تبدیل میکند. به وسیله هوش تجاری میتوانید گزارشاتی بسازید که به صورت real-time اطلاعات حیاتی کسب و کار خود را مشاهده کنید.
مدیریت دیتا:
هوش تجاری میتواند دیتای ساختار نیافته را استخراج و دستکاری کند و به اطلاعات معنا دار تبدیل نماید.
یک پلتفرم هوش تجاری باید ویژگیهای بالا را دارا باشد تا بتواند اطلاعات و تحلیلهای مفید در حوزهی مالی به یک سازمان ارائه دهد و نقش یک مشاور قوی را برای سازمان بازی کند.
تأثیر ابزارهای تجزیه و تحلیل مالی مدرن
گسترش قابلیتهای سازمان با استفاده از گنجاندن تجزیه و تحلیل پیشبینی باعث ایجاد بینشی هوشمندانه برای بهینه سازی قیمت تا پیش بینی شرایط محصول در بازار و غیره شده است. با تلفیق اطلاعات داخلی مالی با اطلاعات خارجی مانند اطلاعات جمعیتی، مشخصات مشتری یا رسانه های اجتماعی و… میتوان کاستی های مهم کسب و کار را برطرف کرد. در هنگام تغییر مداوم، در یک اقتصاد ناپایدار مالی، استفاده از فن آوریهای مدرن برای حل چالشهای جدید بوجود آمده بسیار مهم است و تاریخ به ما نشان داده است که کسانی که قادر به پذیرش آنها نیستند با مشکلات فراوانی روبرو خواهند شد.
اهمیت گزارشگیری و تجزیه و تحلیل مالی تنها در سازمانهایی نیست که به موجب قانون نیاز به جمع آوری داده های مالی دارند، بلکه موجب تصمیمات تجاری با آگاهی بیشتری میشود که در نهایت باعث کاهش هزینه ها و توسعه پایدار مالی میشود. این گزارشات مالی به طوری که آنها میتوانند بینش های خود را کشف کنند، روندها را شناسایی کنند، از خطرات احتمالی آینده جلوگیری کنند، اهداف خود را برآورده کنند و به طور کلی در مورد استراتژی خود با آگاهی بهتر تصمیم بگیرند. حجم گسترده ای از داده های جمع آوری شده توسط شرکتهای مالی به طور سنتی مورد استفاده قرار نمیگیرد ولی در گزارشگیری امروزه به لطف هوش تجاری و مدیریت صحیح داده ها، اطلاعات در زمان واقعی و تجسم قدرتمند داده ها، قطعات را کنار هم قرار داده و داده های داخلی و خارجی را با هم ترکیب کرده، به صورت پویا فیلتر و تحلیل میکند و با اطمینان گزارش میدهد.
مزایای گزارشات مالی در هوش تجاری
در این قسمت برخی از مزایای این گونه گزارشدهی ها بیان میشود.
تحلیلهای مالی پیش بینی کننده:
این امکان بینش ارزشمندی به مدیر مالی در خصوص مشتری، محصولات و کارمندان میدهد تا از این طریق بتوانند برای درآمد بهتر سیاستگذاری کنند. به عنوان مثال، شناسایی مشخصات پرسودترین مشتریان. هوش تجاری به مدیر مالی نمایش میدهد که این مشتریان از کجا هستند، چه محصولی را میخرند و سایر نمودارهایی که کمک میکند پردرآمدترین مشتریان را هدف بگیرد. همچنین با استفاده از این ابزار متوجه خواهند شد در چه قسمتهایی باید سرمایه گذاری کنند.
به این صورت هوش تجاری به مدیر مالی کمک میکند که منابعش را به درستی تخصیص دهد. استفاده از قابلیت پیش بینی در لحظه بر اساس نقطه فروش و ویژگی های مشابه، نوسانات در تقاضای محصولات را مشخص میکند. به عنوان مثال، یک شرکت میتواند از این ابزار استفاده کند تا از موجودی انبارها و فروشگاه هایش اطمینان یابد. این افزایش بهره روی باعث میشود از حمل و نقل غیر ضروری جلوگیری شود و به حمل و نقل های ضروری سرعت میبخشد. دپارتمان مالی میتواند از هوش تجاری برای کنترل مسائل کارمندان استفاده کند. از آنجاییکه آموزش نیروی جدید برای شرکتها هزینه بر است، با استفاده از هوش تجاری میتوان با نگهداری کارمندان در این هزینه صرفه جویی نمود. از طریق تحلیل رفتار کارمندان کنونی و روند افرادی که سازمان را ترک کردهاند، میتوان ریسک های پیش رو را شناسایی کرد و اقدام پیشگیرانه انجام داد.
بهبود مدیریت بدهی:
بدهی میتواند پیشرفت هر سازمانی را لغو کند. انواع مختلفی از گزارشگیری مالی وجود دارد و همه راه حل هایی را به سازمان ارائه میدهند که به سازمان کمک کنند تا دارایی های فعلی خود و بدهی های جاری سازمان را ردیابی کند.
شناسایی روند:
صرف نظر از اینکه سازمان کدام یک از فعالیتهای مالی را دنبال میکند، انواع این نوع گزارشدهی به سازمان کمک میکند روندهای گذشته و حال را شناسایی کند، که به سازمان این توانایی را میدهد تا زمینه های ضعف احتمالی را شناسایی کند و در نهایت مقابله کند و از مواردی است که به سلامت کلی کسب و کار شما کمک میکند.
ردیابی در زمان واقعی:
با دستیابی به اطلاعات بصورت متمرکز و بی درنگ، سازمان قادر خواهد بود به سرعت و با آگاهی دقیق تصمیم گیری کند، در نتیجه از بمبست های احتمالی بر سر راه سازمان جلوگیری کرده و در عین حال ثبات مالی خود را همیشه حفظ خواهد کرد.
تعهدات:
مدیریت تعهدات سازمان بخشی اساسی از سلامت مالی مداوم یک سازمان است. وام های بانکی، خطوط اعتباری، کارت های اعتباری و اعتبار اعطا شده از فروشندگان، همه تعهدات اساسی برای مدیریت هستند. با استفاده از الگوی گزارش مالی، به طور مثال اگر یک سازمان میخواهد برای وام توسعه تجارت اقدام کند، میتوانید داده های صورت های مالی را کاوش کرده و تعیین کند که آیا قبل از درخواست رسمی، باید بدهی های موجود را کاهش دهد و یا اینکه اکنون زمان مناسبی برای این درخواست است.
استانداردسازی زیرساخت دیتا:
شرکت هایی که با منابع اطلاعاتی متفاوتی کار میکنند، اگر دیتای خود را قبل از پیاده سازی هوش تجاری استاندارد نکنند، با افت شدیدی در بهرهوری مواجه خواهند شد. ابزار مناسب باید بتواند انواع دیتا از منابع متفاوت را در یک انبار داده یکپارچه کند. استانداردسازی دیتا باعث میشود گزارشات مالی بهره وری بیشتری داشته باشند، چرا که در این حالت دیتا از منابع مختلف گردآوری نمیشود و از مغایرت دیتا جلوگیری میکند. استاندارسازی دیتا موجب میشود مدیران از دیتای دقیق استفاده کنند و اطلاعات ناصحیح و قدیمی حذف شود.
پیشرفت و انطباق:
از آنجا که اطلاعات ارائه شده توسط نرم افزارهای گزارشگری مالی دقیق و مستحکم است، نه تنها دسترسی به این سطح از گزارش تحلیلی فرصتی را برای بهبود بهره وری مالی سازمان در طول زمان فراهم میکند، بلکه به سازمان اطمینان میدهد اگر میخواهید تجارت شما فعال بماند ضروری است.
شاخصهای کلیدی عملکرد مالی(KPI):
ابزاری حیاتی برای احیای وضعیت مالی سازمان هستند. این ویژگیها نشان میدهند که آیا شرکت به اهدافش خواهد رسید؟ به عنوان مثال یک شرکت تولیدکننده آبنبات متوجه شد که در گذر زمان درآمدش به صورت مستقیم با یکی از شاخصهای رضایت مشتری (شاخص خالص تبلیغ دهان به دهان) در ارتباط است، که نشان دهنده این است که مشتری این شرکت یا این محصول را به دیگران توصیه میکند یا نه.
این KPIها، شامل ویژگیهای ابتدایی مثل سود خالص و شاخص های پیشرفته مثل چرخه تبدیل نقدی که نشان دهنده این است که چقدر طول میکشد تا منابع سازمان به درآمد برسند. شاخصهایی دیگری مثل حاشیه سود عملیاتی با اندازه گیری هزینه های عملیاتی در مقابل درآمد عملیاتی، بهره وری کسب و کار را اندازه میگیرد.
جمعبندی گزارشات مالی در هوش تجاری
در مقاله گزارشات مالی در هوش تجاری > فضای کسب و کار به سرعت در حال تغییر در برنامه ریزی و تجزیه و تحلیل مالی است و با این افزایش سرعت سازمانها به بینش دقیقتری نیاز دارند. برای انجام این کار، دسترسی به یک نرم افزار حرفه ای تجزیه و تحلیل مالی مهم است. سازمان منابع مختلف داده را در یک یک پایگاه داده ادغام کرده و تمام معیارهای خود را به طور همزمان تجزیه و تحلیل خواهد کرد و به این ترتیب، میتواند به راحتی الگوها و روندهایی را که در غیر این صورت نادیده گرفته میشوند، رمزگشایی کرد.
این تجارت بسیار پویا، تغییرات دائم تقاضاهای مشتریان، رقابت شدید، لزوم کنترل دقیق و مدیریت ریسک تنها برخی از ویژگیهای فضای کسب وکار است که سازمانها همواره با آن مواجه هستند. داده کاوی و بازیابی دانش بخشهای مهمی از هوش تجاری هستند که با تجزیه و تحلیل آماری پیچیده، کشف روابط بین دادهها و پیشبینی روند رفتاری سیستمهای مؤسسات مالی میتواند بسیاری از چالشهایی که بخشهای مختلف سازمان با آن مواجه هستند را پوشش دهد. مهمترین اثرگذاری این فناوری در حوزه های مدیریت ارتباط با مشتری مدیریت عملکرد مدیریت ریسک مدیریت دارایی و بدهی و همخوانی با استانداردها، انبار داده و پردازش تحلیلی است.
نویسنده: تیم پژوهش راهبرد
منابع
https://www.datapine.com/
https://www.nemoudar.com/blog/
دیدگاهتان را بنویسید