هوش رقابتی

در دپارتمان هوش تجاری راهبرد، خدمات زیر ارائه می شود:

 

مقدمه ای بر هوش رقابتی Competitive intelligence :

امروزه شرکت­ها در محیط رقابتی بسیار پویایی فعالیت دارند. تغییرات سریع فنآوری، کوتاه شدن چرخه حیات محصولات و جهانی شدن بازارها و رقبا از جمله تغییرات مهم دنیای کسب و کار است. شرکت­ها برای موفقیت در این بازارها و مطابقت با محیط چالشی آن، به راهبردهای مناسبی نیاز دارند تا از مزیت رقابتی پایدار و در نهایت عملکرد بهتر نسبت به رقبا برخوردار گردند. از مهمترین گرایش­های استراتژیک که تاثیر آن بر عملکرد سازمانی مورد تایید قرار گرفته، هوش رقابتی یا Competitive intelligence است.

به شما پیشنهاد می کنیم  هوش تجاری چیست را حتما بخوانید.

هوش رقابتی

هوش، قلب تپنده مدیریت و استراتژی بازاریابی مدرن است و کسب و کاری که هوش خود را در زمینه ­ی رقابت بازار افزایش دهد، عملکرد بازارش را بهبود خواهد بخشید. مشتریان به طور روز افزون برای کسب محصولات و خدمات بهتر به شرکت­ها فشار می­آورند و شرکت­ها برای کسب مزیت رقابتی و توفیق در این محیط متلاطم باید مشتریان و خواسته ­ها و نیازهای آنان را در مرکز توجه و فعالیت­های کسب وکارشان قرار دهند زیرا محیط تجاری امروز به شدت تحت تأثیر رقابت میان شرکت­ها و تغییرات سریع تکنولوژی و تغییر مداوم در خواسته ها و نیازهای مشتریان است.

کاربرد هوش رقابتی

کاربرد هوش رقابتی، هوش رقابتی، که بعضاً به عنوان هوش شرکتی نیز شناخته می­شود، به توانایی جمع آوری، تجزیه و تحلیل و استفاده از اطلاعات جمع آوری شده در مورد رقبا، مشتریان و سایر عوامل بازار که در ایجاد مزیت رقابتی یک شرکت کمک می­کنند، اشاره دارد. هوش رقابتی از این جهت مهم است که به مشاغل کمک می­کند تا فضای رقابتی خود و فرصت­ها و چالش­های موجود را درک کنند. سازمان­ها داده­ها و اطلاعات جمع آوری شده را تجزیه و تحلیل می­کنند تا شیوه­ های تجاری موثر و کارآمد را توسعه دهند.

هوش رقابتی چیست ؟ هوش رقابتی اطلاعات قابل اجرا را از منابع متنوع منتشر شده و نشده به طور کارآمد و اخلاقی جمع‌آوری می‌کند. در حالت ایده‌آل، یک کسب و کار با ارائه توصیفی دقیق از بازار، از هوش رقابتی استفاده می‌کند. بنابراین ممکن است چالش‌ها و مشکلات را قبل از بروز آن‌ها پیش‌بینی کرده و به آن‌ها واکنش نشان دهد. در حقیقت، هوش رقابتی کمک می‌کند کسب و کارها نکات دقیق‌تری از برنامه‌های تجاری رقبا، از جمله مشتریان آن‌ها و بازارهایی که در آن فعالیت می‌کنند، کشف نمایند. هوش رقابتی همچنین تجزیه و تحلیل می‌کند که چگونه طیف گسترده‌ای از حوادث، کسب و کارهای رقیب را دچار مشکل می‌سازد. همچنین نشان می‌دهد که چگونه ممکن است توزیع‌کنندگان و سایر سهام‌داران تأثیر بپذیرند و چگونه فناوری‌های جدید می‌توانند به سرعت هر فرضیه‌ای را باطل کنند.

جمع ­بندی

هر تصمیمی که توسط سازمان گرفته‌ می‌شود مبتنی بر فرضیات خاص است‌، هوش رقابتی در آزمایش و اعتبار آن فرضیات مفید است. در واقع‌، آن مناطقی که از فرضیات سازمان کشف نشده اند نیز مورد بررسی قرار‌ می‌گیرند. هوش رقابتی با ایجاد درک درستی از صنعت و رقبا نیز در تهیه نقشه‌های استراتژی برای رقابت با سایر شرکت‌ها کمک شایانی‌ می‌کند. در شناسایی نقاط قوت‌، ضعف‌، فرصت‌ها و تهدیدها سودمند است. یک شرکت با درگیر شدن در هوش رقابتی‌ می‌تواند با موفقیت به عنوان رهبر بازار شناخته شود و بهترین روش‌های تجارت پیدا کند.