در دپارتمان هوش تجاری راهبرد، خدمات زیر ارائه می شود:
- تحیل و آنالیز داده های کسب و کار یا سازمانی
- آموزش هوش تجاری
- مشاوره و منتورینگ هوش تجاری
- ارائه داشبورد هوش تجاری برای کسب و کارها
- سامانه نرم افزاری رامن ( سامانه ارزیابی عملکرد منابع انسانی)
- هوش تجاری
- هوش استراتژیک
- هوش بازار
- هوش رقابتی
- و سایر خدمات هوش سازمانی
مقدمه ای بر هوش استراتژیک (Strategic intelligence)
هوش استراتژیک که با عنوان هوش سازمانی هم شناخته میشود، بیشتر از آنکه آن یک مفهوم مجزا و مستقل باشد، همراستای سایر هوشمندیها و از جمله هوش رقابتی در و کسب و کار به کار گرفته میشود. هوش استراتژیک نقش بسیار مهمی در تصمیمگیری استراتژیک سازمانی ایفا مینماید و به بهبود روند تصمیمگیری یک سازمان بسیار کمک میکند. این نوع از هوشمندی را به کمک هوش رقابتی، هنر جمع آوری، پردازش و ذخیره سازی اطلاعاتی است که افراد تمام سطوح سازمان به نسب نیاز خود به آن دسترسی دارند و به آنها کمک میکند که تصمیمات خود را بر طبق اطلاعات دقیق بگیرند و در مقابل تهدیدهای رقابتی از آنها محافظت کند.
هوش استراتژیک یا هوش سازمانی :
اهداف هر سازمان فلسفه وجودی آن سازمان محسوب میشود. اثر بخشی و کارایی به عنوان دو هدف مهم در همه سازمانها نیازمند تدابیری است که مدیران آنها را اتخاذ میکنند، از طرفی محدودیت منابع و تغییرات محیطی در عرصه های مختلف داخلی و خارجی اهمیت مدیریت را بیش از پیش مشخص مینماید. رفتار موفق مدیران استراتژیک سرشار از توجه به محیط، تشخیص به موقع فرصتها و جهتگیری در راستای بهره گیری از آن است. مدیران امروزه نیاز دارند تا سازمان هایشان را به درستی مدیریت کنند، سازمانهایی که سیستمهای اجتماعی پیچیدهای دارند. آنها باید ذینفعان گوناگون از جمله: کارمندان، تامین کنندگان، شرکا و سهامداران را در کار شریک کنند. یکی از مهمترین خصیصه هایی که میتواند به مدیران و رهبران سازمان در پاسخ به این تغییرات کمک کند هوش استراتژیک یا هوش سازمانی است.
هوش استراتژیک ( هوش راهبردی )
هوش استراتژیک ( هوش راهبردی ) به منظور ایجاد ارزش افزوده توسط اطلاعات و دانش در راستای تصمیمگیری های دقیق سازمانی استفاده می شود. نقش اصلی آن تاکید در چگونگی بهتر بودن موقعیت سازمانی برای کنترل چالشها و فرصتهایی که امکان دارد در اینده رخ دهد است که موفقیت سازمان را افزایش میدهد. هوشمندی استراتژیک یکی از اصولیترین موارد بهینه سازی تصمیمات مدیران ارشد سازمان است.
بررسی شخصی مدیران و پشتیبانی ویژه اطلاعات مدیران ارشد نیاز به افراد متخصص برای کسب اطلاعات و پردازش آن دارد. همزمان با جمع آوری اطلاعات از طریق محیط بیرونی، پردازش اطلاعات پیچیده تر شده است و این نیازمند به افرادی با مهارتهای تحلیلی جهت کشف اطلاعات پیچیده را آشکار می سازد. مدیران اجرایی نیاز به اطلاعات متخصصین جهت پشتیبانی از آنها را دارند. این نوع اطلاعات برای مدیران میانی که زمان زیادی از وقت خود را جهت آماده سازی گزارشات کاری برای مدیران اجرایی سپری می کنند ضروری می باشد.
جمع بندی هوش استراتژیک
بکارگیری هوش استراتژیک یک کارکرد اصلی دارد و آن هم دستیابی به مزیت رقابتی است. در صورتی که شرکتی بتواند به این نوع اثربخشی دست پیدا کند، علاوه بر توانایی حفظ بقای خود در بازار و محیط پرچالش امروز، میتواند تاثیر زیادی در خلق بازارهای آینده داشته باشد. هدف هوش استراتژیک این است که «اطلاعات استراتژیک را رصد و تحلیل کرده و آنها پس از آمادهسازی و معنابخشی به مدیران ارائه دهد. بطوریکه باورها، تعهدات و اقدامات آنها تحت تاثیر قرار داده و بر صحت و اعتبار تصمیماتشان بیافزاید». نتیجه هوشمندی استراتژیک، «تحلیل و تصمیمات درست» است. در محتوای این تحلیلها، مسائل منبعیابی، موقعیتیابی و رقابتپذیری کسب و کار در زمان فعلی و بررسی شده و راهکارهایی برای آینده نزدیک ارائه میشود.