در دپارتمان هوش تجاری راهبرد، خدمات زیر ارائه می شود:
- تحیل و آنالیز داده های کسب و کار یا سازمانی
- آموزش هوش تجاری
- مشاوره و منتورینگ هوش تجاری
- ارائه داشبورد هوش تجاری برای کسب و کارها
- سامانه نرم افزاری رامن ( سامانه ارزیابی عملکرد منابع انسانی)
- هوش تجاری
- هوش استراتژیک
- هوش بازار
- هوش رقابتی
- و سایر خدمات هوش سازمانی
مقدمه ای بر هوش بازار Market intelligence :
شرکتها با استفاده از اطلاعات بازار با جمع آوری و تجزیه و تحلیل داده ها در مورد بازارهایی که در آن قرار دارند، بینش ارزشمندی در مورد چگونگی رشد تجارت خود کسب میکنند. در چند سال اخیر، روند جمع آوری اطلاعات بازار گسترش یافته است و شامل تجزیه و تحلیل اطلاعات بدست آمده میباشد. که میتواند به سازمان در بهبود مدل و پیش بینی های تجاری خود کمک کند، این اطلاعات “هوش بازار” نامیده میشود.
پیگیری وضعیت رقابت ( هوش رقابتی چیست؟ ) و وضعیت صنعت بخشی جدایی ناپذیر از فعالیت هر شغلی است. در هسته اصلی خود، هوش بازار از منابع مختلف اطلاعاتی برای ایجاد تصویری گسترده از بازار موجود شرکت، مشتریان، مشکلات، رقابت و پتانسیل رشد محصولات و خدمات جدید استفاده میکند.
هوشمندی بازار ( تعریف هوش بازار ) :
تعریف هوش بازار : هوش بازار اطلاعات مربوط به بازار یک شرکت است. روندها، نظارت بر رقیب و مشتری، جمع آوری و تجزیه و تحلیل به منظور تصمیمگیری دقیق و مطمئن در تعیین استراتژی یا راهبرد در زمینه هایی مانند فرصت بازار، استراتژی نفوذ در بازار و توسعه در بازار است. هوش بازار شامل فرآیند جمع آوری داده ها از محیط خارجی شرکت مانند منابع آنلاین – وب سایتهای خبری، وب سایتهای شرکت، منابع داده ثانویه، رسانههای اجتماعی و غیره است. این هوشمندي نیازمنديهاي جاري و آینده مشتریان، فرصتهاي جدید و خلاقانۀ موجود در تقسیم بازار و تغییرات عمده که در فرآیندهاي بازاریابی و توزیع رخ میدهد را نمایان میکند. در این هوشمندی، عمدتا اطلاعات مشتریان، تامین کنندگان، خریداران و توزیع کنندگان گردآوری و تجزیه و تحلیل میشود.
کاربرد هوش بازار در بازاریابی
کاربرد هوش بازار در بازاریابی : بسیاری از مشاغل از اطلاعات بازار برای قرار دادن خود در متن بازار استفاده میکنند. اطلاعات بازار بر گروههای خاصی از مشتریان متمرکز است، از جمله اطلاعات جمعیتی و جغرافیایی، تعداد مشتریها، شناسایی گروهها و سبدهای مربوطه و به طور کلی هوشمندی بازار با تکیه بر این اطلاعات و کشف الگوهای حاکم بر بازار از هوش بازار برای بهبود شرایط بازار استفاده میکند. همه اینها میتواند به سازمان در تجزیه و تحلیل هوش تجاری کمک کند. هوش بازار همچنین آنچه در رقابت اتفاق میافتد را در نظر میگیرد.
تحلیلگران در این حوزه میتوانند اطلاعات را با برقراری ارتباط با تولیدکنندگان، توزیع کنندگان، مشتریان و سایر افرادی که در ایجاد و توزیع محصولات یک شرکت درگیر هستند، تصویر متنوع تری از بازار ایجاد کند. این نوع اطلاعات، همراه با داده های سخت و تحقیقات بازاریابی، بیشترین سهم هوش بازار یک شرکت را تشکیل میدهد. پس از پردازش این اطلاعات، مشاغل میتوانند از آن برای تصمیمگیری های مهم استفاده کنند، از جمله تعیین فرصت بازار و ایجاد معیارهایی برای توسعه بازار.
اهداف و روند هوش موفق بازار به سوالات مشخصی در مورد مشتریان و رقبای فعلی و بالقوه پاسخ میدهد و به شرکت در تعیین اهداف داخلی کمک میکند. سوالاتی که هوش بازار میتواند به آنها پاسخ دهد عبارتند از:
- شرکت منابع بیشتری را باید به کدام قسمت اختصاص دهد؟
- شرکت باید به چه بازارها نفوذ کند؟
- آیا الگوهایی برای خرید بهترینها توسط مشتریها وجود دارد؟
- چه محصولی میتواند برای مشتریان فعلی به صورت متقابل عرضه شود؟ و کلی موارد دیگر از این قبیل.
جمع بندی
هوشمندی بازار به عنوان ساختاری پویا و متعامل از افراد، تجهیزات و رویه ها به گردآوری و مرتب سازی اطلاعات مرتبط و بهنگام از محیط بیرونی پرداخته و نیازهای کاربران را در تمام سطوح سازمانی تامین میکند.