گام دوم: تحلیل بازار
[vc_row][vc_column][vc_column_text]
گام دوم: تحلیل بازار
تنها شرط لازم و کافی برای هر کسب و کار مشتری ای است که برای محصولات و خدمات پول بپردازد. زمانی که شخصی برای محصول یا خدماتتان حاضر به پرداخت پول شود می توانید ادعا کنید که صاحب کسب و کار شده اید!
فرایند تقسیم بندی بازار فرصتهای بازار بالقوه گوناگون را شناسایی می کند. هنگامی که فهرست بازارهای بالقوه را تهیه کردید، تحلیل مستقیم مبتنی بر تحقیقات بازار در تعداد محدودی از بخشهای بازار به شما کمک خواهد کرد که تعیین کنید کدام بازارها برای ایده یا فناوری تان بهتر است.
باید از طریق تحقیقات اولیه بازار مشتریانتان را شناسایی و ویژگی های آنها را درک کنید زیرا اگر صرفاً به “فرضیات قریب به یقین” یا به تحلیلهای دیگران اکتفا کنید بازار تان را بر اساس حدس و گمان پیش برده اید!
هنگامی که بازار و بیزینس خود را تقسیم بندی می کنید متوجه می شوید که بخشهای بسیار زیادی وجود دارد و دسته هایی که به ظاهر گسترده اند تفاوت های مهم بسیاری دارند. ابتدا بازار خود را تقسیم بندی کنید و سپس مشخص کنید که آیا برخی از دسته ها آنقدر نقطه اشتراک دارند که بشود آنها را ادغام کرد.
نکتهای که وجود دارد این است که به قصد تحقیق با مشتریان بالقوه خود گفتگو کنید و نه به هدف فروش یا دفاع از محصول احتمالی تان. به مواردی که آنها می گویند گوش دهید و سعی نکنید آنها را برای خرید محصول ترغیب کنید.
پژوهش خود را سازماندهی کنید. اطلاعاتی که سعی میکنید برای هر یک از بازارها به دست آورید در دسته های اصلی زیر جای میگیرد. ساده ترین راه این است که این اطلاعات را در ماتریسی سازماندهی کنید که در آن هر یک از فرصتهای بازار بالقوه در ستون و هر یک از دسته های اطلاعات در سطر قرار گیرد. پس همین الان بر روی کاغذ، با توجه به توضیحات بالا، بازار خود را حداقل به شش تا دوازده بازار برتر خود تقسیم بندی کنید و برای هر بخش ، 9 مورد زیر را یادداشت کنید.
1- کاربر نهایی: مشخصاً چه کسی از محصول شما استفاده خواهد کرد؟
2- کاربرد: کاربر نهایی برای چه هدفی از محصولاتتان استفاده خواهد کرد؟
3- مزایا: ارزش واقعی که کاربر نهایی در اثر استفاده از محصول جدیدتان به دست میآورد چیست؟
4- مشتریان راهنما: تاثیرگذارترین مشتریانی که دیگران برای رهبری افکار و اتخاذ فناوری جدید به آنها نگاه و اتکا میکنند چه کسانی هستند؟ زیرا این افراد آنقدر معتبرند که وقتی محصولی را میخرند دیگران نیز ایشان را الگوی خود قرار می دهند که این موضوع به سرعت برایتان اعتبار به ارمغان می آورد.
5- خصوصیات بازار: چه چیزی در این بازار به پذیرش فناوری جدید تان کمک می کند یا مانع آن میشود؟
6- شرکا / عوامل: برای دستیابی به راهکاری که بتواند با جریان کاری مشتری یکپارچه شود باید با کدام شرکتها همکاری کنید؟
7- اندازه بازار: به طور کلی اگر نفوذتان در بازار به صد درصد برسد چه تعداد مشتریان بالقوه خواهید داشت؟
8- رقابت: چه کسی محصولات مشابه تولید می کند؟
9- دارایی های مکمل مورد نیاز: مشتری برای بهره مندی کامل از محصول یا دستیابی به تمامی قابلیتهای آن به چه چیزهایی دیگری نیاز دارد؟ مشتری شما برای استفاده از محصول تان باید چه محصولات دیگری را بخرد؟
اکنون فقط یک بازار را از ماتریس انتخاب و از سایر فرصت ها چشم پوشی کنید. این انتخاب همان بازار اولیه ای است که باید دنبال کنید.
بازار خط مقدم ساحلی – Beachhead Market بازاری است که برای نخستین بار توانسته اید سهم بزرگی از آن را به دست آورید و قادر خواهید بود بر بازارهای مجاور یا طیف متنوعی از تقاضا چیره شوید و بر وسعت و بازار خود بیافزایید. اگر بازاری که انتخاب کرده اید پایدار باشد عالی است. در غیر این صورت می توانید امیدوار باشید که هنوز زمان و منابع کافی دارید تا بتوانید به ماتریس تان بازگردید و بازار دیگری را امتحان کنید. بهتر است بازارهای خیلی بزرگ را انتخاب نکنید حتی اگر بهترین بخش موجود به نظر برسند. نخستین بازاری که در آن کار خود را آغاز میکنیم تجربه یادگیری ارزشمندی برای تان به همراه دارد پس بهتر است که این یادگیری در بازار کوچکتری صورت گیرد تا بتوانید خود را سریعتر و بهتر به مشتریان بالقوه عرضه کنید. شرکتهای بزرگ نیز به همین طریق عمل می کنند، محصولات خود را در کشورها و مناطقی که اهمیت کمتر و بازارهای کوچک تری دارند آزمایش میکنند و سپس به بازارهای جهانی وارد می شوند.
چطور باید مطمئن شوید که بازار تان به اندازه کافی هدفگیری شده است؟ باید تقسیم بندی بازار را آنقدر ادامه دهید که فرصت هایتان در بازار با سه مولفه تعیین کننده بازار تطبیق یابد. این سه مولفه تعیین کننده بازار عبارتند از:
1- مشتریان درون بازار محصولات مشابهی را خریداری کنند.
2- مشتریان درون بازار چرخه فروش مشابهی دارند و انتظار دارند که محصولات نیز به یک صورت ارزش ایجاد کنند. فروشندگانتان می توانند از فروش محصول به یک مشتری به سوی فروش محصول به مشتریانی متنوع تغییر مسیر دهند بی آنکه از تاثیر و بهرهوری شان کم شود.
3- تبلیغات دهان به دهان در میان مشتریان بازار وجود دارد یعنی آنها می توانند برای یکدیگر منبع با ارزشی از اطّلاعات درباره محصولات باشند.
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row bg_type=”bg_color” bg_color_value=”#fff2bf” css=”.vc_custom_1585663160359{border-radius: 10px !important;}”][vc_column][vc_column_text]
اگر می خواهید تمامی گام ها را ببینید صفحه “گام هایی برای موفقیت کسب و کارهای نوپا” را مطالعه کنید!
و همچنین اگر قصد راه اندازی کسب و کار خود را دارید به صفحه “راه اندازی کسب و کار” بروید.
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row content_placement=”middle” css=”.vc_custom_1585835078360{margin-top: 20px !important;}”][vc_column width=”1/4″][vc_btn title=”گام بعدی” color=”chino” align=”center” i_icon_fontawesome=”fa fa-arrow-circle-right” add_icon=”true” link=”url:https%3A%2F%2Ftejaratbama.com%2Fcreate-an-end-user-profile%2F|title:%DA%AF%D8%A7%D9%85%20%D8%B3%D9%88%D9%85%3A%20%D8%A7%DB%8C%D8%AC%D8%A7%D8%AF%20%D9%BE%D8%B1%D9%88%D9%81%D8%A7%DB%8C%D9%84%20%DA%A9%D8%A7%D8%B1%D8%A8%D8%B1%20%D9%86%D9%87%D8%A7%DB%8C%DB%8C|target:%20_blank|”][/vc_column][vc_column width=”1/2″ css=”.vc_custom_1585835068551{margin-bottom: 20px !important;border-radius: 1px !important;}”][gravityform id=”5″ title=”false” description=”false” ajax=”false”][/vc_column][vc_column width=”1/4″][vc_btn title=”گام قبلی” color=”chino” align=”center” i_icon_fontawesome=”fa fa-arrow-circle-left” add_icon=”true” link=”url:https%3A%2F%2Ftejaratbama.com%2Fhaving-an-idea-to-get-started%2F|title:%DA%AF%D8%A7%D9%85%20%D8%A7%D9%88%D9%84%3A%20%D8%AF%D8%A7%D8%B4%D8%AA%D9%86%20%D8%A7%DB%8C%D8%AF%D9%87%20%D8%A8%D8%B1%D8%A7%DB%8C%20%D8%B4%D8%B1%D9%88%D8%B9%20%DA%A9%D8%A7%D8%B1|target:%20_blank|”][/vc_column][/vc_row]
پاسخ